Onnistutaan yhdessä

Vuonna 2016 perustettu ja Helsingissä päämajaansa pitävä Imaqen Oy on nopeasti kehittyvä ja liiketoimintaansa laajentava täysin suomalaisomistuksessa oleva terveysteknologian yritys. Oman tuotekehityksen rinnalla tarjoamme tuotteita ja palveluita terveydenhuollon ammattilaisille ja autamme muita terveysteknologian yrityksiä kansainvälistymään. Tutustu tuote- ja palveluvalikoimaamme täällä.

Tiimillämme on vuosikymmenien kokemus terveydenhuollon, erityisesti kuvantamislaitteiden tuotekehityksestä, valmistuksesta sekä kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista. Tuotekehityksemme tekee tiivistä tutkimus- ja kehitysyhteistyötä yliopistojen ja kliinisten asiantuntijoiden kanssa.

Pään- ja hampaiston alueen diagnostinen kuvantaminen on yksi ydinosaamisalueitamme ja erityisen lähellä sydäntämme. Järjestämme koulutuksia perinteisten 2D kuvantamismodaliteettien lisäksi vaativamman KKTT-tekniikan tiimoilta sekä säteilyturvallisuuteen- ja suojeluun liittyvissä asioissa. Kouluttajamme ovat alansa huippuosaajia.

Palvelutoiminnassa meillä on lääketieteen, lääketieteellisen tekniikan sekä juridiikan kokeneita asiantuntijoita. Hallitsemme voimassa olevat viranomaisvaatimukset sekä tunnemme terveydenhuollon lakien, asetusten ja määräysten ajantasaiset tiedot. Tunnemme terveydenhuollon laitteisiin liittyvät EU-asetukset, MedDev-ohjeet ja borderline-dokumentit. Kliiniset tutkimukset ja yrityksen IPR-asiat ovat osa ammattitaitoamme.

Olemme pitkän linjan kokenut, osaava ja luotettava yhteistyökumppani.

Tilaa Imaqenin uutiskirje

Facebook

Agfan DR800 on digitaalisen kuvantamisen monitoimityökalu: natiiviröntgen ja läpivalaisu samassa laitteessa!
https://www.youtube.com/watch?v=2n4RYDSld5EDR 800 (*): Multitool of Digital Imaging Webpage DR 800: https://bit.ly/2NK72Kj A single investment for all your applications: radiography, fluoroscopy and a...
... See MoreSee Less

3 days ago  ·  

View on Facebook

Säteilevää

Minäpä käkin tänään koko päivän säteilykoulutuksessa. Ette ehkä usko, mutta minäpoika olen se joka vastaa meidän klinikan säteilyturvallisuudesta. Melko pelottavaa, eikö? Älkää huoliko, paikallla oli myös meidän neljä hoitajaa, eli Arja, Henna, Hanne ja Noora. Hampilääkäri Tiinakin oli kyllä paikalla eli ei ole vaan Tepon varassa AlmaVetin säteilyturva. Noin tosipuheissa on kyllä tärkeä asia tuo säteilyturvallisuus.

Laitteistot ovat muuttuneet turvallisemmiksi. Ei välky enää kaupungin valot kun eläinlääkäri räppää röntgenkuvan. Ennen eläinlääkärit käyttivät klinikoilla laitteita, jotka paikallinen terveyskeskus oli poistanut käytöstä. Ei ollut välttämättä kyseessä ihan uusin laite, usein oli 70-luvulla rakennettuja, Itä-Saksassa. Ei tarvinnut kuvaajan käyttää vessassa valoja, hippasen oli hajasäteilyä.

Nyt käytännössä kaikilla eläinklinikoilla on käytössä digitaalinen kuvantamisjärjestelmä ja vähintäänkin 2000-luvulla hommattu säteilyputki. Ennen kuvat joutui kehittämään liuoksissa, turhia kuvia ei juurikaan tullut otettua. Nyt vaarana on, että kuvia paukutetaan uudelleen ja uudelleen, kunnes saadaan se täydellinen kuva. Eli vaikka vehkeet on turvallisempia, otetaan kuvia hitosti enemmän ja niin sitä hajasäteilyä syntyy. Hommaa pitää kehittää ja turvallisuuteen on pakko panostaa.

Säteilylainsäädäntö uudistuu ja jokaikinen klinikka joutuu päivittämään säteilyturvajärjestelmänsä. AlmaVet on perustettu vajaa kolme vuotta sitten, tuolloin otti pattiin, että miksi ne STUKin äijät oli niin tarkkoina ja intopiukkana vaatimassa lisäjuttuja, kun ei muillakaan ole. Nyt minä tiedän, meidät valmisteltiin tähän lain uudistukseen, eli melkein valmista näyttäisi olevan. Pari pikku juttua pitää vielä virittää v. 2020 kesään mennessä.

Tosissaan pitää ottaa, yhtään ei tarvise meidän klinikan hoitajien olla säteilevämpiä, riittävän nättejä ovat jo nyt. Kiitos hyvästä koulutuksesta Arja, Tiina sekä muu Imaqenin porukka. Suosittelen, kannattaa käydä lusimassa.
... See MoreSee Less

6 days ago  ·  

View on Facebook

Tutkimus ja tuotekehitystoiminta

Imaqen Oy on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on perustettu tutkimaan ja kehittämään ratkaisuja ja palveluita terveydenhuollon edistämiseksi, erityisesti syövän tunnistamiseksi jo sen varhaisessa vaiheessa.

Tuotekehitystiimiimme kuuluu pitkän linjan kuvantamislaitteiden suunnittelun ja markkinoille viennin ammattilaisia sekä kliinisiä asiantuntijoita.

Terveydenhuollon tuotteet ja tarvikkeet

Asiakkaitamme ovat sairaalat, terveysasemat, eläinlääkäri- ja hammaslääkäriasemat. Tuotevalikoimaamme kuuluvat maailman johtavan diagnostisten kuvantamisratkaisujen valmistajan Agfa HealthCaren CR ja DR tuotteet, laadukkaat intraoperatiiviseen kaksitasokuvantamiseen suunnitellut Biplanar™ läpivalaisulaitteet,  RTI:n säteilytekniset mittalaitteet, Dose-ohjelmisto potilasannosten hallintaan, raportointiin, analysointiin ja optimointiin sekä pienten ja keskisuurten vastaanottojen tarpeisiin suunniteltu SE Suite PACS (arkistointijärjestelmä).

Etsimme jatkuvasti uusia innovatiivisia tuotteita tuotevalikoimaamme.

Beautiful businesswoman stitching two piece of jigsaw puzzle. Focus on the puzzles.

Palvelutoiminnot

MD-CE-Assistance on terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita valmistaville yrityksille tarkoitettu palvelukokonaisuus. Yksilöllisesti räätälöitävään palvelukokonaisuuteen kuuluu mm. tuotteen patentointiin liittyvät asiat, tuotteen markkinoille saattaminen laitteen luokittelusta aina laatujärjestelmän kehittämiseen ja kliinisiin tutkimuksiin asti. Palveluun kuuluu valmistuksen jälkeisten velvoitteiden, kuten vaaratilanneilmoitusten sekä korjaavien toimenpiteiden koordinointi yhteiseurooppalaisen toimintamallin mukaan (MedDev) sekä esi-auditoinnit ennen viranomais- tai ilmoitetun laitoksen tarkastuksia.

i-MD-Assistance on terveydenhuollon yksiköille tarkoitettu palvelukokonaisuus, jossa selvitetään yksikköä koskevat lakivaatimukset, tehdään nykyselvitys yksikön asianomaisten lakien toimintatasosta, raportoidaan mahdolliset puutteet ja laaditaan tarvittavat korjaavien toimenpideiden ohje. Palveluun voidaan sisällyttää juridiset palvelut. Palvelu räätälöidään aina yksikkökohtaisesti.

Koulutuspalvelut

Imaqenin kurssit tarjoavat laaja-alaista ja valmistajista riippumatonta tietoa pään ja hampaiston alueiden kuvantamisen mahdollisuuksista. Kursseillamme saat tietoja kuvantamistekniikoista, diagnostisista käyttöalueista, laadunvarmistuksesta ja säteilyturvallisuudesta. Kurssitarjontamme kattaa kaiken kuvantamisesta: perinteisestä 2D kuvantamisesta vaativaan 3D-kartiokeilakuvantamiseen (KKTT). Tutustu kurssitarjontaan.

Käytännön_harjoittelu_KKTT_Qmedical_2017