Koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä, mutta kun ne ovat sairaita tai loukkaantuneita osat vaihtuvat – eläinlääkäristä tulee parhain ystävä, joka koiralla voi olla. Kuopiossa sijaitseva Kuopion Eläinlääkärikeskus (KEK) tarjoaa korkealaatuista ja kokonaisvaltaista terveydenhoitoa palvelus- ja harrastuskoirille sekä lemmikeille.

KEK on erikoistunut ortopediaan, kuten murtumien sekä polvien ja selkärangan leikkauksiin, joten vastaanotolle tulee paljon hoidettavia lähetteellä ympäri Suomea. Näin ollen nopea ja korkeatasoinen röntgenkuvantaminen on erityisen tärkeää vastaanotolle.
Agfa HealthCaren liikuteltava DR 100e röntgenlaite, MUSICA 3 kuvaprosessointi ja SE Suite kuvien tallennus- ja arkistointijärjestelmä auttavat kiireistä Kuopion Eläinlääkärikeskuksen henkilökuntaa organisoimaan työt ja potilashoidon optimaalisesti
LATAA ARTIKKELI TÄSTÄ!

“Voimme jatkuvasti ottaa kuvia yhdessä huoneessa ja eläinlääkärit katsoa niitä neljässä muussa huoneessa.”

Saara Launonen, eläintenhoitaja

KOKONAISVALTAISTA POTILASHOITOA

“Meille tulee kuukausittain noin 1000 potilasta, joista noin 75 % on koiria: lemmikkejä, metsästyskoiria, harrastuskoiria ja palveluskoiria (poliisi, turvallisuus, puolustusvoimat jne.). Kissoja potilaistamme on noin 20% ja loppu osan asiakaskunnastamme muodostavat eksoottiset eläimet, jotka ovat joskus varsin pienikokoisia”, kertoo ELL Sinikka Sarpanen. Yritys perustettiin vuonna 1999 eli samana vuonna, jolloin Kuopion kaupungineläinlääkärin virka lopetettiin. ” Tuolloin oli juuri oikea hetki hyvin varustetulle yksityiselle pieneläinvastaanotolle”, Sinikka Sarpanen jatkaa. “Olemme keskisuuri toimija Suomen mittakaavassa ja paikallisesti suuri. Meillä työskentelee 5 eläinlääkäriä ja 6 eläintenhoitajaa. Potilaamme tulevat ympäri Suomea, mutta lähinnä Itä-Suomen ja Lapin alueelta.”

KEK on täyden palvelun erikoisklinikka tarjoten kokonaisvaltaisia hoitoja mukaan lukien hammashoitoa, mutta heidän ehdottomasti vahvin osaamisalueensa on ortopedia, jonka ansiosta he toimivat läheteklinikkana eli potilaat tulevat usein muilta vastaanotoilta heille tarkempiin tutkimuksiin ja hoitoihin. “Viikoittain meille tulee ortopediseen hoitoon merkittävä määrä potilaita, joista iso osa vaatii leikkaushoitoa; erityisen paljon meillä on murtuma- ja polvileikkauksia,” Sinikka Sarpanen kertoo. “Näille ja muille vastaanotollemme tuleville potilaille me teemme noin 15 radiologista tutkimusta päivittäin: otamme diagnostisia kuvia, leikkauksen jälkeisiä kuvia sekä seuraamme hoidon edistymistä. Sanomattakin selvää, että eläintenhoitajamme ovat kuvantamisen ammattilaisia.”

DIGITAALISEN KUVANTAMISEN HYÖTYJÄ

Niin potilaat kuin heidän omistajansakin arvostavat Kuopion Eläinlääkärikeskuksen sujuvaa työnkulkua. Edelläkävijänä KEK siirtyi digitaaliseen kuvantamiseen jo useita vuosia sitten hankkimalla Agfan CR 30-X kuvalevynlukijan. Laite oli todella kovassa käytössä ja viimein tuli aika vaihtaa tämä järjestelmä uudempaan teknologiaan – KEK onkin Suomen ensimmäinen eläinklinikka, joka otti käyttöön kompaktin, liikuteltavan ja suoradigitaalisen DR 100e ratkaisun.

“Meille tärkeitä valintaperusteita olivat erinomainen kuvanlaatu, käyttömukavuus, pätevä arkistointimenetelmä ja sujuva toimitus. Aivan erityisesti painotimme huoltovarmuutta ja edellytimme, että vikatilanteissa huollon on pelattava erinomaisesti.” Perustuen pitkäaikaiseen asiakassuhteeseen Agfan kanssa KEK tiesi, että Agfan nykyisen Suomen jakelijan Imaqen Oy:n kautta he saavat sekä sopivan laiteratkaisun että tuen: DR 100e röntgenlaitteen MUSICA 3 kuvaprosessoinnilla sekä SE Suite arkistointijärjestelmän kuvien jakamiseen, katsomiseen ja arkistointiin.

Laiteratkaisun tuomat hyödyt näkyivät nopeasti klinikalla. ”DR 100e nopeutti ja tehosti vastaanottomme työnkulkua: enää meillä ei ole niin pitkiä jonoja kuvauksiin,” kommentoi Sinikka Sarpanen. Saara Launonen, eläintenhoitaja lisää: “hoitajat pystyvät kuvaamaan potilasta röntgenhuoneessa samaan aikaan, kun lääkäri katsoo kuvia toisessa huoneessa. Voimme katsoa röntgenkuvia samaan aikaan peräti neljässä eri huoneessa.” Napakkatahtisella klinikalla prosessien ja työroolien selkeys on olennaista, jotta työt sujuvat. Uuden laitteen myötä jokainen saa keskittyä häiriöttä omaan tehtäväänsä ilman odotteluja ja viivytyksiä. Ilman muuta tämä on valtava etu potilaille.

MITÄ ENEMMÄN YKSITYISKOHTIA KUVISSA, SEN PAREMPAA POTILASHOITOA

DR 100e tuottaa parempaa diagnostista kuvanlaatua mikä on tehostanut hoidon suunnittelua. “Kuvat ovat uskomattoman tarkkoja,” kuvailee Sinikka. ”Olemme itseasiassa joutuneet oppimaan lukemaan kuvia uudelleen, koska niissä on nyt paljon enemmän yksityiskohtia ja tietoa! Tämä on meille todella tärkeää, koska jos kuvanlaatu ei ole hyvä, on sillä suora vaikutus työhömme.”

Agfan MUSICA 3 kuvaprosessointi ja muokkaustyökalut ovat Sinikka Sarpasen mielestä loistavia. Kuviin saa lisättyä mittatyökalun, jonka avulla näkee muun muassa luitten paksuudet ja saa suunniteltua esimerkiksi implanttien paikat. Työnkulusta Saara Launonen kertoo, että ”tallennan kuvat uutena mittojen kanssa ja Sinikka Sarpanen saa ne leikkaussalissa auki Client- ohjelmalla”. Sinikka Sarpanen tarkentaa työkalujen hyötyjä sanomalla, että “esimerkiksi puolitoistakiloisen venäjäntoyterrierin luunmurtuma jalassa oli haastava operoitava: luun paksuus joissain kohdin oli vain 1,6 mm. Tällaisissa hoitotilanteissa kuviin lisätyt mitat helpottavat todella paljon leikkaussalityöskentelyä,”

Sekä alkuperäinen että mittaustulokset sisältävä kuva tallennetaan SE Suite arkistointijärjestelmään, josta ne voidaan noutaa helposti katsottavaksi leikkauksen aikana.

Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa on Suomen paras röntgen-laite.

“Kuvat ovat uskomattoman tarkkoja…niissä on nyt paljon enemmän yksityiskohtia ja tietoa! Tämä on meille todella tärkeää, koska jos kuvanlaatu ei ole hyvä on sillä suora vaikutus työhömme.” Sinikka Sarpanen, ELL

KEK case study, DR 100e, Russian Toy Terrier

RÖNTGENLAITTEEN LIIKUTELTAVUUS ON MERKITTÄVÄ ETU KUVAUKSISSA

DR 100e laitteen liikuteltavuus avaa uusia mahdollisuuksia vastaanotolla. ”Laitteen päätä pystyy siirtämään niin, että voimme kuvata seisovaa koiraa. Esimerkiksi thorax-röntgen seisovasta koirasta on valtava lisäetu, koska sen diagnostiikka on aivan eri luokkaa kuin nukutetun koiran.” kertoo Sinikka. “Polven kontrollikuva seisovasta koirasta on nopea ja helppo ottaa. Esimerkiksi 90-kiloisen koiran TTA-polvileikkauksen jälkeinen kontrollikuvaus käy nopeasti: koira kävelee röntgenhuoneeseen, kuva otetaan ja sen jälkeen koira kävelee huoneesta ulos ja pääsee lähtemään saman tien kotiin. Aikaa menee muutama minuutti! Etuina ovat ajan säästön lisäksi työergonomia ja se, että potilas välttyy tarpeettomalta lääkitykseltä (nukutus) ja stressiltä.”

“Nyt voimme ottaa kuvia seisovasta koirasta, joka on merkittävä etu… koira kävelee röntgenhuoneeseen, kuva otetaan ja sen jälkeen koira kävelee huoneesta ulos ja pääsee lähtemään saman tien kotiin. Aikaa menee vain muutama minuutti! Etuina ovat ajan säästön lisäksi työergonomia ja se, että potilas välttyy tarpeettomalta lääkitykseltä (nukutus) ja stressiltä.” Sinikka Sarpanen, ELL

LAITTEISTON LUOTETTAVUUS JA LUOTTAMUS TOIMITTAJAAN ON TÄRKEÄÄ

“Jotta voimme ottaa kaiken hyödyn kuvanlaadusta ja nopeasta työnkulusta, on laitteen luotettavuuden ja huollon oltava ensiluokkaista. Me tarvitsemme laitteen, joka toimii tehokkaasti ja vastaa niihin tarpeisiin, joita hyvä potilashoito edellyttää,” Sinikka Sarpanen tähdentää ja jatkaa ”ja jos meillä on jokin ongelma, me tarvitsemme heti hyvää huoltoa”. ”Agfan kuvantamisratkaisun toimittaneen Imaqen Oy:n vahvuuksia on hyvä huolto. ”Huolto ja tarvittaessa korjaus toimii aiheuttamatta palvelukatkoksia toiminnallemme. En suostuisi ostamaan, jos yhteistyö ei toimisi saumattomasti. En esimerkiksi ostaisi netistä mitään teknistä vempelettä, johon en saisi kädestä pitäen ohjausta, huoltoa ja teknistä tukea. Ostimme Imaqenilta nimenomaan kokonaisuuden, joka sisältää myös koulutuksen vastaanotollamme, paikan päällä tapahtuvan huollon ja teknisen tuen. Imaqenilla meillä on luotettavat yhteyshenkilöt, joihin voimme ottaa yhteyttä, kun tarvitsemme ohjausta ja apua; ei siis mitään ”kasvotonta” sähköpostiosoitetta. Annan Agfalle ja Imaqenille arvosanaksi A+ reagointikyvystä ja asenteesta.”

“On tehokasta, turvallista ja innostavaa auttaa pieniä eläinpotilaita, kun käytössämme on paras mahdollinen kuvantamisen huipputeknologia, osaavat työntekijät ja luotettava tekninen tuki!” Sinikka Sarpanen, ELL

Sinikka Sarpanen (ELL) ja LouLou-koira.

AGFA HEALTHCARE SUORADIGITAALINEN RATKAISU KUOPION ELÄINLÄÄKÄRIKESKUKSESSA

DR 100e

  • Helppo käytettävyys ja kompakti koko mahdollistavat sekä nukutettujen että hereillä olevien eläimien kuvaamisen
  • Tarkat kuvat tukevat eri kokoisten koirien ja muiden lemmikkien hoitoa
  • Sujuva työnkulku optimoi henkilöresurssien käyttöä ja lyhentää potilaiden vierailuaikaa vastaanotolla

MUSICA 3

  • Kuvaprosessointi, joka analysoi jokaisen kuvan ja automaattisesti soveltaa oikeita kuvan kohennusparametrejä riippumatta tutkimuksen tyypistä
  • MUSICA 3 työaseman avulla kuvat saadaan nopeasti diagnoosia varten luoden sujuvan työnkulun ja vähentäen eläimien stressiä

SE SUITE

  • Mahdollistaa kattavan kuvien arkistoinnin ja jakelun sekä hyvät katseluominaisuudet

Kiinnostuitko Agfan suoradigitaalisista ratkaisuista? Ota yhteyttä, niin etsitään teidän vastaanotollenne sopivin ratkaisu.

Varaa esittelyaika!

For more information on Agfa HealthCare, please visit our website on www.agfahealthcare.com.

Agfa and the Agfa rhombus are trademarks of Agfa-Gevaert N.V., Belgium, or its affiliates. MUSICA is a trademark of Agfa N.V., Belgium. All other trademarks are the property of the respective owners and are used here for editorial purposes only, with no breach of law being intended. The information provided in this publication is for explanatory purposes only and does not necessarily represent standards or specifications to be fulfilled by Agfa HealthCare. All information in this brochure is provided for explanatory purposes only and the features of the products and services described in this publication are subject to change without notice. The products and services referred to may not be available in your region. For further information on availability, please contact your regional representative by visiting agfa.com. Agfa HealthCare takes the greatest possible care to provide the most accurate information possible. However, we cannot accept any liability for printing errors.

© 2018 Agfa NV
All rights reserved
Published by Agfa NV Septestraat 27 – 2640 Mortsel Belgium

201811