Agfan suoradigitaalinen DR detektori MUSICA kuvaprosessoinnilla tarjoaa selkeät röntgenkuvat auttaen AlmaVetin “Voimatiimiä” diagnosoimaan ja käsittelemään eläinpotilaita nopeammin, turvallisemmin ja tarkemmin verrattuna aiemmin käytössä olleeseen CR kuvalevynlukijaan.

Huhtikuu 2019
Jyväskylässä sijaitseva AlmaVet on täyttänyt selkeän ja vahvan markkinaraon alueen monien eläinlääkäriasemien keskuudessa. Vuodesta 2016 alkaen yhteisomistajat, eläinlääkärit ja puolisot Suvi ja Teppo Heinola ovat tarjonneet yleisen eläinlääkinnän ja hammashoidon lisäksi myös tähystystoimenpiteitä. He hoitavat päivittäin 20-30 potilasta – lähinnä koiria, kissoja ja satunnaisesti myös eksoottisia eläimiä. Vastaanoton palveluihin kuuluvat myös laboratoriopalvelut, röntgenkuvaukset, ultraääni, laserhoito ja käyttäytymishoidot. Kokonaisvaltaisen palvelutarjonnan ansiosta heille saapuu lähetteillä muilta vastaanotoilta vaikeita potilastapauksia ansaiten vastaanoton henkilökunnalle lempinimiä, kuten ”Voimatiimi” ja ”Ihmeidentekijät”.

LATAA ARTIKKELI TÄSTÄ!

”Ymmärsin DR-kuvantamisen työnkulun ja kuvausannosten pienentämisen edut sekä erinomaisen kuvanlaadun ennestään, mutta käytännön tulokset yllättivät minut myönteisesti.”

ELL Suvi Heinola

Pieneläinhoitaja Noora Kiviaho kuvaamassa.

”KOKEILKAA, NIIN NÄETTE”: OMAKOHTAISET HYÖDYT DR:N KÄYTÖSTÄ

Ennen oman yrityksen perustamista Suvi ja Teppo Heinola työskentelivät vastaanotolla, joka käytti Agfan digitaalista CR kuvalevynlukijaa. Omalle vastaanotolleen he valitsivat myös tutun Agfan CR-järjestelmän. Vuonna 2018 Imaqen Oy, joka on Agfan valtuutettu jälleenmyyjä Suomessa, ehdotti heille siirtymistä suoradigitaaliseen DR kuvantamiseen. ”Olimme erittäin tyytyväisiä Agfan MUSICA-ohjelman tuottamaan kuvanlaatuun ja Imaqenin palveluun ja tukeen.

Kun he tulivat meille ja kertoivat mitä hyötyä suoradigitaalisuuteen siirtymistä olisi työnkulkuumme ja vastaanoton kehittymiseen kuuntelimme vastaanottavaisina”, sanoo ELL Suvi Heinola. ”Kysyimme heiltä, että mahdollistaako DR todella niin suuren parannuksen kuvanlaatuun ja työnkulkuun, ja he sanoivat “kokeilkaa, niin näette”. Sovimme Agfan DR Retrofit -ratkaisun koekäytöstä vastaanotollamme. Hyvin lyhyen käytön jälkeen olimme koukussa! Päätös siirtyä pysyvästi DR- kuvantamiseen syntyi nopeasti. ” Agfan DR detektori MUSICA-kuvaprosessoinnilla on ollut todellinen suunnanmuuttaja AlmaVetin henkilökunnalle ja potilaille. ”Ymmärsin DR-kuvantamisen työnkulun ja kuvausannosten pienentämisen edut sekä erinomaisen kuvanlaadun ennestään, mutta käytännön tulokset yllättivät minut myönteisesti: kun olimme ottaneet useita erittäin laadukkaita rintakehän ja vatsan alueen röntgenkuvia, ymmärsimme kuinka paljon enemmän kontrastia ja tietoa DR detektorilla otetut kuvat antavat, ” kommentoi ELL Suvi Heinola. ”On tärkeää oppia lukemaan kuvia – DR-kuvissa näkyy niin paljon enemmän yksityiskohtia, jotka ovat “normaaleja”. “

Vaikka AlmaVet ei tee ortopedisia leikkauksia, tarjoaa se täyden valikoiman sekä pehmytkudosten, että kovakudoksen kuvantamista – “Esimerkiksi koirankasvattajat tulevat meille Helsingistä asti varmistamaan, että heidän eläimillään ei ole nivel- tai luuongelmia. He tuovat myös tiineenä olevat koirat tutkimuksiin. CR-järjestelmällä otetuista röntgenkuvista oli vaikeaa saada laskettua pentuja, jos niitä oli enemmän kuin 7. DR-järjestelmän avulla voimme nähdä ja laskea kaikki pennut: kuva on melkein kuin 3D-näkymä! En usko, että olemme saaneet laskettua pentumääriä väärin DR järjestelmän käyttöönoton jälkeen.”

POTILASTAPAUS: DR VÄHEMMÄN INVASIIVISEN HOITOMENETELMÄN TUKENA

Vaimon ja aviomiehen tiimi on hyvin sisäistänyt edelläkävijän roolinsa. Esimerkiksi ELL Suvi Heinola alkoi ensimmäisenä Suomessa tekemään eläinlääketieteellisiä vatsaontelontähystyksiä, laparoskopiaa. ”Vuonna 2008 osallistuin luentoihin eri minimaalisesti invasiivisista menetelmistä. Kivun hallinta ja potilaiden hoidon optimointi ovat minulle tärkeitä asioita. Koska olen aina ollut kiinnostunut pehmytkudoskirurgiasta, halusin oppia lisää endoskopiasta ja laparoskopiasta. ” Kukaan Suomessa ei tarjonnut tätä tekniikkaa, joten Suvi lähti Yhdysvaltoihin hakemaan oppia ja palatessaan vuonna 2009 alkoi käyttämään laparoskopiaa potilashoidossa. DR detektorin tuottama selkeä diagnostinen kuvanlaatu on
tukenut tätä vähemmän invasiivista menetelmää, kuten ELL Suvi Heinola kuvailee äskettäistä potilastapausta: ”Meille tuli toiselta vastaanotolta lähetteellä 12-vuotias, urospuolinen cockerspanieli röntgenkuvissa näkyvien virtsakivien takia. Koiran mukana tulleista CR-kuvista ei saanut selvää, oliko kyseessä yksi suuri tai useita pieniä kiviä. Otimme AlmaVetissä uudet DR-kuvat, joiden erinomainen kuvanlaatu antoi meille mahdollisuuden erottaa ja jopa mitata kivet. Huomasimme, että koiralla oli hyvin suuri määrä pieniä kiviä. Tämän perusteella valitsimme kirurgisen poiston sijasta urohydropropulsion: vähemmän invasiivisen, ei- kirurgisen tekniikan, jossa täytämme virtsarakon suolaliuoksella katetrin läpi ja huuhtelemme kivet ulos painelemalla virtsarakkoa käsin. Tämä ei ole vielä kovin yleinen menetelmä ja urospuolisten koirien kanssa se voidaan suorittaa vain, jos kivet ovat alle 3-4 mm; niitä suuremmat kivet voivat juuttua virtsaputkeen ja aiheuttaa vielä enemmän ongelmia! Näin ollen selkeä ja yksityiskohtainen röntgenkuva on ratkaisevan tärkeää tämän tekniikan valinnassa. ”Koira rauhoitettiin ja urohydropropulsio suoritettiin; sitten otimme toisen röntgenkuvan varmistaaksemme, ettei kiviä ollut jäljellä. Kaiken kaikkiaan urohydropropulsiomenetelmä kesti vain 5 minuuttia – leikkaus olisi kestänyt noin tunnin. Lyhyemmän toimenpideajan ansiosta koira tarvitsi paljon vähemmän anestesiaa, elpymisaika oli huomattavasti nopeampi ja kustannukset olivat vähäisemmät: selkeä etu kaikille osapuolille.

AlmaVet, Jyväskylä, Finland. Suvi Heinola (right), Noora Kiviaho.

”Suoradigitaalinen DR detektori tekee pehmytkudos- ja ortopedisten tapauksien diagnosoinnin ja hoitamisen helpommaksi ja nopeammaksi.” ELL Suvi Heinola

Screenshot 2019-05-13 at 9.41.16
AlmaVet, Jyväskylä, Finland. Noora Kiviaho.

“Agfan MUSICA kuvaprosessoinnin ansiosta kuvanlaatu on automaattisesti hyvä.” ELL Suvi Heinola

Screenshot 2019-05-13 at 9.41.55

HELPOMMIN JA PIENEMMILLÄ ANNOKSILLA PAREMPAA HOITOA!

Mutta selkeiden röntgenkuvien tuomat edut ovat vasta alkua AlmaVetissä. ELL Suvi Heinola kertoo: ”Hyvän kuvanlaadun lisäksi DR-detektorin käyttöönotto teki kuvantamista helpompaa henkilökunnallemme. DR-järjestelmä on niin nopea käyttää, että huomasimme välittömästi sen vaikutukset työnkulkuun. Nopea kuvantaminen tarkoittaa myös pienempiä sädeannoksia potilaille ja vähemmän sedaatiota: otamme vähemmän kuvia nopeammin. Röntgenhuoneessa sijaitseva työasema mahdollistaa intuitiivisen työnkulun ja nopean kuvien esikatselun. Työnkulun suoraviivaistumisen ansiosta tarvitsemme vain yhden eläintenhoitajan kuvantamista varten. Agfan MUSICA-kuvaprosessointi edelleen helpottaa kuvantamista: voit olla varma, saat välittömästi laadukkaita kuvia. Kiireisellä eläinlääkärivastaanotolla siitä on todella suuri apu. ”

ELL Suvi Heinola uskoo suoradigitaalisen DR kuvantamisen suosion kasvavan Suomessa: ”Ensinnäkin; suomalaiset rakastavat uutta teknologiaa! Mutta vielä enemmän merkitsee se, että DR-järjestelmät yksinkertaisesti tarjoavat niin monia etuja kaikenlaisille eläinlääkärivastaanotoille; se tekee pehmytkudos- ja ortopedisten tapausten diagnosoinnin ja hoitamisen paljon nopeammaksi ja helpommaksi. ”

TIESITKÖ?

Eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola ovat sitoutuneet lisäämään suomalaisten eläintenhoidon ammattilaisten tietotaitoa. Esimerkiksi, ELL Suvi Heinola on kouluttanut useita eläinlääkäreitä laparoskopian saloihin. He ovat myös antaneet Imaqenille mahdollisuuden järjestää Agfan laitteiden käyttäjien koulutusta vastaanoton erinomaisissa koulutustiloissa.

Kiinnostuitko Agfan suoradigitaalisista ratkaisuista? Ota yhteyttä, niin etsitään teidän vastaanotollenne sopivin ratkaisu.

Varaa esittelyaika!

For more information on Agfa HealthCare, please visit our website on www.agfahealthcare.com.

Agfa and the Agfa rhombus are trademarks of Agfa-Gevaert N.V., Belgium, or its affiliates. MUSICA is a trademark of Agfa N.V., Belgium. All other trademarks are the property of the respective owners and are used here for editorial purposes only, with no breach of law being intended. The information provided in this publication is for explanatory purposes only and does not necessarily represent standards or specifications to be fulfilled by Agfa HealthCare. All information in this brochure is provided for explanatory purposes only and the features of the products and services described in this publication are subject to change without notice. The products and services referred to may not be available in your region. For further information on availability, please contact your regional representative by visiting agfa.com. Agfa HealthCare takes the greatest possible care to provide the most accurate information possible. However, we cannot accept any liability for printing errors.

© 2019 Agfa NV
All rights reserved
Published by Agfa NV Septestraat 27 – 2640 Mortsel Belgium

201811

Alkuperäinen teksti: Agfa NV

Suomenkielinen käännös: Imaqen Oy